Sivut

1.11.2013

Halloweenie 2013

On taas se aika vuodesta kun on suotavaa pukeutua zombiksi tai huorahtavaksi hoitsuksi ja mennä kerjäilemään naapurin mummolta karkkia tai mitä nyt kukakin tekee Halloweenina, omiin halloween perinteisiin kuuluu katsoa vuoden 1931 Bela Lugosin tähdittämä Dracula ja Boris Karloffin Frankenstein. Tänä vuonna mukaan pääsi myös Elviran pilkkaama versio Satanic Rites of Draculasta.

Mutta siirrytään tämän blogin perinteeksi muodostuneeseen Halloween postaukseen. Viime vuonna esittelin muutaman hyvän kauhukomedian, ja tänä vuonna ajattelin esitellä enemmän tai vähemmän kauhistuttavia sarjoja.

Aloitetaan miedoimmasta päästä.

Scooby Doo

Tämä sarja oli yksi syistä miksi päädyin kauhufaniksi, vaikka kyseessä onkin lastenohjelma on siinä silti oma viehätyksensä, sarja on vuosienmittaan uudistunut monta kertaa, mutta itselle parhaiten jäi mieleen 13 Ghosts of Scooby Doo jossa ääninäytteli myös legendaarinen Vincent Price.Goosebumbs

Toinen lapsuusvuosilta mieleenjäänyt saman nimiseen kirjasarjaan perustuva sarja. R.L Stinen kirjoista tehty sarja sai muutamat yöunet pilattua, vaikka suurinosa tarinoista oli enemmän hassuja kun pelottavia, mahtui mukaan myös erittäin hyviä tarinoita kuten kummiteltu halloween naamari joka tarttui kasvoihin kiinni ja elävien nukkejen yö...ja tuo tunnusmusiikki...Tales From the Crypt

Tässä blogissa jo tutuksi tullut sarja joka tunnetaan parhaiten niin-huonoja-että-hyviä vitsejä laukovasta juontajastaan Crypt Keepperistä ja mustasta huumoristaan, kyseessä oli jo kuitenkin astetta brutaalimpi sarja jota esitettiin myöhäis illoissa väkivallan ja alastomuuden takia. Ehdottomasti paras kauhusarja ikinä.
Are You Afraid of the Dark?

Goosebumbsin jalanjäljillä menevä sarja joka alkaa ryhmällä nuoria istumassa nuotion äärellä kertomassa kummitustarinoita. Parhaiten mieleen jäi tarina pojasta jonka piirtämä sarjakuvahahmo herää henkiin ja aivopesee koko kylän ilkeästi virnuileviksi psykopaateiksi.


The Walking Dead

Hieman uudempi sarja jossa ryhmä ihmisiä yrittää selvitä zombiepidemian keskellä, sarja on draamalla pilattu ja zombi-elokuviakin on tämän vuosikymmen aikana ilmestynyt liukuhihna tahtiin eivätkä jaksa tätä arvostelijaa enää kiinnostaa. Sarjan meikkaus ja erikoisefektit ovat kuitenkin erittäin hyvin tehty ja sarjakuva johon sarja perustuu on viihdyttävä jos ehkä hieman liian pitkään jatkunut, odotan kuitenkin innolla miten hahmojen käy. 


American Horror Story

Toinen hieman uudempi sarja jonka komas tuotantokausi alkoi juuri. Sarja on mielenkiintoinen, koska jokainen tuotantokausi sijoittuu eri aikaan ja paikkaan, muta näyttelijät pysyvät silti samoina, roolit toki vaihtuvat. Sarjan ensimmäinen kausi sijoittuu kummiteltuun taloon johon perhe on juuri muuttanut, toinen sijoittuu mielisairaalaan ja kolmas seuraa noitalahkoa. Varsinkin ensimmäinen ja kolmas tuotantokausi kannattaa vilkaista läpi.


Kunniamaininnat

Supernatural

Sarja ei ole millään tavalla pelottava, mutta aika harva tällä listalla olevista on, sarja kuitenkin saa kunniamaininnan, koska sisältää paljon paranormaalia ja mielenkiintoisia hahmoja.

Grizzly Tales for Gruesome Kids

Suomessa Sätkyjä ja Tärinöitä-nimellä ilmestynyt lastenohjelma jossa vanha ukko lemmikki hämähäkkinsä kansa kertoo vinksahtaneita, mutta opettavia tarinoita lapsille.

Courage the Cowardly Dog

Cartoon Networkilta tuttu piirretty jossa Courage-niminen violetti koira joutuu suojelemaan rakasta emäntäänsä ja tämän hieman ilkeää miestä kaiken sorttisilta hirviöiltä ja ilkimyksiltä. Sarjan eräästä jaksosta on kehittynyt myös oma Creepypasta-artikkeli:Kertokaa toki kommenteissa miten te vietätte Halloweenianne vai vietättekö ollenkaan.


1 kommentti:

  1. Kauhuleffojen parissahan se Halloween tiiviisti taitaapi mennä. Eritoten kun tuli tuossa juuri iso läjä sellaisia hankittua ja niin pois päin...:D

    VastaaPoista