15.9.2012

War of the Dead (2011)
Ohjaus: Marko Mäkilaakso
Pääosissa: Mikko Leppilampi, Andrew Tiernan, Samuli Vauramo


Taitaa olla korkeinaika siirtyä vihdoin zombie genreen ja mikäs mainiompi elokuva aloitukselle kun suomalainen War of the Dead. Heti ensimäiseksi ajattelee, että Jaa taas yksi väkisin väännetty -of the Dead zombie leffa ja tavallaan se onkin, mutta laadultaan se on paljon parempi kun mitä genren leffat yleensä. Elokuvaa tähdittää suomen A-luokan näyttelijät mm Mikko Leppilampi, Jouko Ahola ja Antti Reini.Elokuva ei pahemmin tarinaan tuhlaa aikaa vaan turvautuu suoraan toimintaan, mutta tarina menee jotakuinkin näin. Suomalainen yksikkö amerikkalaisen Captain Stonen (Andrew Tiernan) kanssa kulkee Venäjän rajalla tehtävänään....jotain, tätä elokuva ei meille kerro ja mitä amerikkalainen kapteeni tekee auttamassa suomalaisia, en tiedä. Ei mene viittäminuuttia kun ensimmäinen suomalainen Halonen (Antti Reini) pääsee hengestään saksalaisten luomien überzombien käden ja hampaiden autta. Luonnolisesti paska lentää tuulettimeen ja kaikki muutkin nimettömät sivuhahmot kuolevat nopeasti ja jäljelle jää vain Stone, Laakso (Mikko Leppilampi) ja Niemi (Jouko Ahola). Kaiken hämmenyksen keskellä joukko törmää vielä nuoreen venäläissotilaaseen, Kolyaan (Samuli Vauramo) joka anelee heitä ottamaan hänet mukaansa. Joukko pakenee läheiseen autiotaloon jossa Niemi menehtyy saamaansa puraisuun ja nousee jääkaappipakastin zombiena jolla ei ole mitään tekemistä elokuvan kanssa, muutakun loppukohtauksessa.

 


Jäljelle jääneet sotilaat pakenevat autioon kylään josta Kolya löytää Exänsä ja päättää raahata tätä mukanaan elokuvan loppupaikkaan joka on bunkkeri jossa natsit tekivät zombie kokeitaan venäläisvangeille. Luonnolisesti bunkkeri on täynnä kyseisiä zombeja ja Kolya Exänsä kanssa eivät koskaan pääse pakenemaan. Laakso elokuvan jonkin sorttisena sankarina kutsuu pommituksen bunkkeriin samalla kun Stone jää myllytämään zombeja joiden joukossa edesmennyt Niemi. Laakso ja Stone pääsevät pakoon ja leffa päättyy.Elokuva oli ihan ok suomalaiseksi toiminta elokuvaksi, kauhua siinä ei juuri ollut. Erikoisefektit oli melko kehnosti animoitu ja käsikirjoitus sitäkin huonompaa, moni elokuvan kohtauksista oli tarpeettomia ja olisi hyvin voitu korvata vaikka halvoilla shokki kohtauksilla. Suomalaiset puhuvat hauskaa Rallienglantia/Finglishiä ja Leppilampi vetää roolinsa ihan hyvin, itse olisin halunnut nähdä Antti Reinin isommassa roolissa. Tästä elokuvasta tulee väkisinkin mieleen 2001 vuoden The Bunker jonka varmaan arvostelen seuraavaksi, siinä päähenkilöt ovat saksalaisia sotilaita ja pahiksina toimii jenkit.

TL;DR Arvio

Ihan menevä zombie toimintaelokuva ja suosittelen genren ystäville jos ei parempaa keksi. Seuraavalla kerralla jatketaan zombiemeinikiä The Bunker:lla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti