4.9.2012

Top 5 Tales From The CryptTälläkertaa ajattelin tehdä top 5 listan tästä 90-luvulla myös suomessa Kauhua Kryptasta nimellä esitetystä sarjasta. Sarjassa esitettiin EC Comicsin samalla nimellä menevän sarjakuvan ja sen sisar sarjakuvien tarinoita, jokainen jakso oli eri henkilön ohjaama joiden lomassa olivat mm. Arnold "Raaka-Arska" Scwarzenegger ja Tom "Thanks" Hanks. Sarja tunnetaan parhaiten sen hyvästä sekotuksesta huumoria ja väkivaltaa ja edintoten sen näsäviisaasta, sanaleikeistä pitävästä juontajasta Cryptkeeperistä. Sarjaa kerettiin esittämään 7-tuotantokautta ja synnytti sisarsarjan, animaation, peliohjelman ja kaksi elokuvaa.

Pidemmittä puheitta aloittakaamme.

#5 Carrion Death
Tarinassa seuraamme pankin ryöstänyttä konnaa jota näyttelee myös Sinkkuelämästä tuttu
Kyle MacLachlan ja hänen kintereillään olevaa sheriffiä, jahti päättyy aavikolle jossa rosvo ampuu sheriffin mutta tämä ehtii lukita itsensä rosvoon kiinni käsiraudoilla ja nielaista avaimen joten rosvo joutuu raahaamaan ruumista läpi aavikon, yläpuolella lentelevä korppikotka tuntuu olevan erittäin valikoiva ateriansa suhteen. Loppu on erittäin ironinen ja ansaitseva. 

#4 For Cryin' Out Loud 
Tässä tarinassa seuraamme rokkiklubia pitävää Marty Slashia Lee Arenberg jonka motiivit ovat vähintäänkin kyseenalaiset, Marty yrittää varastaa Pelastakaa Amazon rahoituksen ja paeta Havaijille, hänen pankkiirinsa kuitenkin saa tämän kiinni ja alkaa kiristämään Martya joka joutuu rikkomaan kitaran tämän päähän. Jos tämä ei stressaa Martya tarpeeksi alkaa hänen omatunto huutamaan kirjaimellisesti. Lopulta Marty viimein sortuu ja paljastaa kaikille rikoksensa ja on enemmän kuin iloinen päästyään sähkötuoliin.

#3 My Brothers Keeper
Tarinaa tähdittää veljekset Frank ja Eddie jotka ovat siiamilaiset kaksoset ja kiinni toisissaan lantiosta, Eddie on veljeksistä se kusipäisempi ja haluaa vaan eroon veljestään kun taas tämä uskoo tuntevansa itsensä yksinäiseksi ilman häntä. Eräänä päivänä Frank rakastuu nuoreen Marieen ja luonnolisesti Eddie tekee kaikkensa pilatakseen suhteen ja kiristämällä Frankia allekirjoittamaan leikkausoperaation sopimuksen. Lopulta Eddie saa tarpeekseen ja listii Marien ja veljekset tappelevat itsensä henkihieveriin kun Frank juottaa molemmat uneen alkoholin ja unilääkkeiden avulla. Loppu on jälleen erittäin ansaitseva Eddien suhteen.
#2 Cutting Cards
Tässä tarinassa huomaamme kuinka paljon oikeasti voi inhota toista ihmistä. Se kertoo kahdesta kilpailevasta uhkapelurista jotka päättävät selvittää välinsä venäläisen ruletin avulla, tämä kuitenkin epäonnistuu ja he siirtyvät pelaamaan pokeria ja katkomaan toisiltaan raajoja pois. Jakso päättyy tasapeliin.

#1 Abra Cadaver
Tämä on koko sarjan ehkä pelottavin/ahdistavin jakso sillä siinä kaksi ruumiinavaajaa kinastelevat ja toinen jekuttaa kollegaansa ja tämä saa sydänkohtauksen. Kostaakseen hän kehittää seerumin joka säilöö ruumiin aivotoiminnan ja tuntoaistin ja tappaa toverinsa. Tämä herää leikkauspöydältä ja tästä alkaakin erittäin kivulias ruumiinavaus. Opetuksena lienee että jekuilla on rajansa.
Erikoismaininnat

The Switch: Arskan ohjaama jakso jossa vanha miljonääri rakastuu nuoreen tyttöön joka ei kuitenkaan rakasta tätä takaisin, miljonääri kääntyy hullun tohtorin puoleen joka vaihtaa miljonäärin naaman ja vartalon nuoren lihaskimpun kanssa joka puolestaan saa miljonäärin rahat. Lopussa selviää, että neito oli vain rahan perässä.

Lower Berth: Tämä tarina selvittää itse Cryptkeeperin alusta ja ei sinänsä ole mitenkään raaka mutta idea kaksipäisen sirkusfriikin ja muumion parittelusta ja sen tuottamasta lopputuloksesta on vähintäänkin häiritsevä.

The Third Pig: Sarjan viimeinen ja ainoa animoitu jakso, seitsemäs kausi oli valitettavasti hirveä ja melkein katselematon, mutta tämä jakso yllätti sillä se on TODELLA väkivaltainen kertomus kolmesta possusta ja mainio lopetus mainiolle sarjalle.

Tämä sarja jaksoi ihastuttaa ja pelästyttää minua muksuna 90-luvulla ja kerjäsin vanhempiani antaa minun katsoa sitä, onneksi vuosikymmenen päästä pääsin sarjaan uudestaan käsiksi ja pääsin nauttimaan suosikki kauhujuontajani hauskoista vitseistä.

2 kommenttia:

 1. Muistatko kuuluuko tähän kauhua kryptasta sarjaan sellanen osa jossa tyypit menee johonkin rannalle ja laituri sielä jossai keskellä lammikkoa ja alkaa kerääntyä jotai liejua ympärille joka sitten napsii näitä.. Tai jotenkin näin. Hitsi kun muistais nimen ja kuuluko edes tähän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä taitaa olla Creepshow 2 -elokuvan pätkä The Raft
   https://www.youtube.com/watch?v=zaEC12OiV_I

   Poista