28.8.2012

The Tomb (2007)
Ohjaus: Ulli Lommel
Pääosissa: Victoria UllmannChristian BehmGerard Griesbaum


Joskus tulee eteen elokuva joka on niin käsittämättömän huono että se pistää vatsan sekaisin ja joka ikisen reijän kehossa vuotamaan verta...ainakin siltä minusta tuntui tämän hevonpaskan katsottuani. Joskus aikoja sitten menin markkinoijan ansaan ja ostin kyseisen epäonnistuneen abortin DVD:nä koska se mainitsi H.P Lovecraftin ja luonnolisesti luulin, että kyseessä on hänen tarinan filmatisointi...voi kuinka olinkaan väärässä.
Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut ja täten kuvitteelisen tappolistani kärkeen päässyt Ulli Lommel jonka joku saattaa tietää Boogeyman-elokuvan ohjaajana.Kuten jo mainitsin elokuvalla ei ole mitään tekemistä Lovecraftin samanimisen tarinan kanssa vaan tarina on suoraan matkittu Saw-elokuvista jopa niin selvästi, että se lukee elokuvan takakannessa! Mysteerinen Puppeteer-hahmo heittää kasan ihmisiä varastorakennukseen josta he yksikerrallaan heräävät ja kuolevat kammotavasti ja järkyttävän huonoilla veritehsteilla maustettuna. Kuten Saweissa on kaikilla hahmoilla jotain yhteistä keskenään, mutta se jäi tältä katsojalta väliin koska olin keskittynyt kaapimaan silmiäni irti ruosteisella lusikalla. Hahmoilla on vähintäänkin huono suunnistusvaisto sillä he onnistuvat eksymään varastoon ja palaavat paikalle josta aloittiviat, heistä kaksi onnistuu selviämään loppuun asti mutta luonnolisesti Puppeteer on valmis päästämään vaan toisen heistä pois joten nais sankarimme listii ylipainoisen vastustajansa ja pääsee pois varastosta. Elokuvan loppuratkaisu on ainoa mikä ei ole matkittu Sawista vaan se on vielä typerämpi ja kauhuelokuvien loppukohtauksista poikkeava ja pistää katsojan miettimään olisiko loppu ollut sama jos lihava mies olisi päässyt pois...

TL;DR Arvio

Ja tämäkin on aivan liian avokätistä, Tarina oli kopioitu, efektit näyttivät esikoululaisen tekemiltä ja näyttelijätkin samaa luokkaa. Katsottuani tämän, uhrasin DVD:ni Cthulhulle ja toivon ettei kukaan ikinä tule mainitsemaan minulle siitä.

Traileri kertoo jo aika paljon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti