9.10.2012

Haute Tension (High Tension) 2003Ohjaus: Alexandre Aja

Pääosissa: Cécile De France, Maïwenn, Philippe Nahon


Aluksi pahoittelut hiljaisuudesta, on ollut synttäreitä ja Lontoon matkoja...


Tätä ranskalaista kauhuelokuvaa olen monesti kuullut kehuttavan ja odotin jo nimen perusteella että luvassa on tiukka ja jännittävä reissu, näin ei kuitenkaan ollut.

Seuraamme kahta ranskalaista opiskelijaneitoa Marie (Cécile De France) ja Alexia (Maïwenn) kun he ovat ajamassa Alexian vanhempien luokse jonnekkin Ranskan perämetikköön. Kaikki vaikuttaa normaalilta Marien outojen unien ja vielä oudomman kiinnostuksensa Alexiaa kohtaan huolimatta kunnes meille esitellään elokuvan pahis (Philippe Nahon) varsin mielenkiintoisella tavalla, kuka nyt ei pientä nekrofiliaa kestäisi.


 

Ei mene kauakaan kun pahis tulee koputtelemaan Alexian vanhempien ovelle ja lahtaa nämä ja Alexian pikkuveljen. Tällävälin Marie yrittää parhaansa mukaan piiloitella kaapeissa ja missä milloinkin mutta vituikshan se luonnolisesti menee ja tytöt löytävät itsensä pahiksen ruosteisen pakun perästä.

Pahis pysähtyy tankkaamaan ja Marie pakenee pakusta bensa-aseman sisälle jonka myyjä yrittää parhaansa mukaan piiloitella häntä, tämäkin epäonnistuu verisesti ja Marie jää myyjän ruumin kanssa asemalle kun pahis kaasuttelee tiehensä. Tässävaiheessa alkaa elokuvan juonenkäänne jo tarkimmille katsojille hahmottua mutta poliisien paikalle tultua ja turvakameroiden videoiden katselun jälkeen se selviää kaikille.


 


Elokuvan loppupuolisko on vaan Alexian sekoilua metsässä kun pahis läähättää tämän perässä sirkkeli kädessä ja lopulta viimeinen käänne.

TL;DR ArvioElokuva ei nimensä veroinen todellakaan ole, kaikki tapahtuu hitaasti ja tylsästi ja loppukäänne on jokseenkin ennalta-avattavissa. Paras kohtaus oli, kun pahis lahtasi Alexian vanhemmat ja veljen kylmäverisesti, muuten elokuva on aika geneerinen slasher.

1 kommentti:

  1. Lähetin sinulle haasteen
    http://elokuvankirja.blogspot.fi/

    VastaaPoista