6.12.2012

Videodrome (1983)Ohjaus: David Cronenberg

Pääosissa:  James Woods, Deborah Harry ja Sonja Smits

Tämänkertainen elokuva kertoo siitä, miten media aivopesee seuraajiaan ja pakottaa heidät tekemään tyhmiä asioita, aivan kuten oikeassakin elämässä. Kyseessä siis 1983-vuoden body horror techno surrealisti klassikko Videodrome.

Sankarina toimii Max Renn (James Woods) joka pyörittää kaapelitelevisiokanavaa jonka ohjelmistoon kuuluu softcorepornoa ja muuta sontaa. Eräänä päivänä Maxin työntekijä, tv nörtti Harlan (Peter Dvorsky) esittelee tälle uuden ohjelman jonka än piratisoi jostainpäin Aasiaa, kyseessä on snuff-ohjelma jossa ihmisiä kidutetaan ja murhataan oranssissa huoneessa. Max kiinnostuu heti ja haluaa tämän ohjelman pyörimään kanavalleen, samalla Max ihastuu sadomasokisti radio kallonkutistaja Nickiin (Deborah Harry) jolle hän näyttää Videodrome-snuffohjelmaa, tämä luonnollisesti toimii kiihoitteena sekopäämuijalle. Max saa tietää, että Videodrome ei tulekkaan Aasiasta vaan Pittsburghista. Nicki lähtee välittömästi esiintymään ohjelmaan eikä luonnollisesti palaa, kaikki Maxin kontaktit varoittavat häntä sekaantumasta asiaan yhtään enempää, mutta tämä ei luonnollisesti auta yhtään, Max tapaa Bianca O'blivionin jonka isä oli kehittämässä Videodromea joka osoittautuu aivopesusignaaliksi, Videodrome tappoi Biancan isän ja on myös alkanut vaikuttamaan Maxin mieleen. 
 


Max alkaa kärsiä voimakkaista hallusinaatioista jotka aiheuttavat esim. Maxin vatsaan muodostuvan emätintä muistuttavan aukon jota tämä luonnollisesti alkaa sorkkimaan, aukko toimii myös kätevästi videonauhurina. Videodromen ylläpitäjä ottaa yhteyttä Maxiin ja haluaa nauhoittaa tämän hallusinaatiot tutkimusta varten ja pistää Maxin pään outoon laitteeseen. Tässävaiheessa Maxin ja katsojan on mahdotonta tietää onko kyseessä hallusinaatio vai oikea elämä mutta viimeistään kun Videodrome käskee Maxia tappamaan kaikki kontaktinsa hänen käteensä kiinni sulaneella aseella tämä alkaa selkeentyä. Max lahtaa kaikki sivuhahmot ja lopulta tuonpuoleisesta Nicki kehoittaa häntä myös lopettamaan itsensä.

TL;DR Arvio


Tämä elokuva on hyvä esimerkki siitä miksi kaikkien kannattaisi kuunnella vanhempiaan kun he sanovat, että liika tv:n katselu sulattaa aivot. Efektit ovat perus 80-luku kamaa eli hienosti tehty vaikkei niitä hirveästi elokuvassa näykkään. Suosittelen lämpimästi kaikille Body Horror faneille, saatatte myös tykätä Japanilaisista Tetsuo-elokuvista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti