17.11.2012

Hatchet (2006), Hatchet II (2010)


 
IMDB: 5.7/10                                              IMDB: 5.3/10Ohjaus: Adam Green

Pääosissa:  Kane HodderJoel David MooreDeon Richmond,  Danielle Harris ja Tony Todd


Kun nyt ollaan Slashereihin kajottu niin miksei pysyttäisi samalla linjalla, tälläkertaa jotain vähän laadukkaampaa luvassa eli siis tavalla tai toisella kauhukomediaksi haukuttu Hatchet ja sen jatko-osa

Elokuvissa ei ole paljoa säästelty näyttelijöiden kohdalla sillä heti alkukohtauksessa näemme Sampsonin (Robert Englund) ja tämän pojan jotka ovat alligattorimetsällä...tai suolla, kuitenkin pojan taukoamattoman kitisemisen päätteeksi joku tai jokin repii Sampsonin ja pojan palasiksi. Seuraavaksi meille esitetään päähenkilöt, Ben (Joel David Moore) ja pakollinen musta kaveri Marcus (Deon Richmond) jotka ovat viettämässä Mardi Gras:ta Lousianassa. Ben valittaa exästään ja pari päättää lähteä kummitusajelulle suolle.

 

Heidän mukaansa tarttuu amatööripornotuottaja ja tämän kaksi "tähteä", vanha pariskunta ja mysteerinen neiti Marybeth (Tamara Feldman) johon Ben ihastuu välittömästi, ja tietysti matkaa vetävä aasialaismies joka puhuu etelävaltio aksentilla. Kuinkas ollakkaan ajelu osoittautuu huijaukseksi ja porukan vene törmää tukkiin ja uppoaa, nyt turistit ovat keskellä yötä, keskellä ei mitään eikä helpota yhtään, että suota kummitelee Victor Crowley (Kane Hodder) niminen kummajainen.

Tästä alkaakin komea teurastus pienellä huumorilla maustettuna. Victor pistää turistia lihoiksi jos jonkinlaisella tavalla esim hiomakoneella. Viimeiseksi eloon jää Ben ja Marybeth joka osoittautui Sampsonin tyttäreksi ja elokuva pysähtyy kuin seinään.


Hatchet 2 jatkuu suraan siitä mihin ensimmäinen jäi ja Marybeth pääsee jotenkin pakoon Victorilta, jo ensimmäisessä elokuvassa cameo-roolin tehnyt Jack Cracker (John Carl Buechler) pelastaa tämän mutta saatuaan selville että Marybeth on Sampsonin tytär hän käskee tämän lähteä, Marybeth hakeutuu Revereand Zombien: (Tony Todd) luo joka selittää Crowley:n menneisyydestä jossa näemme Kane Hodderin mahtavaa näyttelemistä ilman naamaria. Marybeth ja Zombie keräävät yhteen porukan metsästäjiä jotka heittelvät vitsiä Jason Voorheesista ja Leslie Vernonista,


 


Tässä vaiheessa ollaan katsottu leffaa 50min eikä mitään ole vielä tapahtunut paitsi metsästäjien sekoilua suolla kunnes vihdoin Crowley pistää tyhmimmät metsästäjät päiviltään. Jälleen kerran porukkaa listitään yksi kerrallaan kunnes jäljelle jää Marybeth joka pistään Crowleyn pään sohjoksi ja elokuva loppuu taas kuin seinään.

Luvassa on tietysti Hatchet 3 jonka on tarkoitus valmistua ensivuonna, sitä odotellessa

TL;DR Arvio


Kyseessä on yksi parhaimmista slashereistä mitä 2000-luvulla on tehty, efektit ja maskeeraus on mielettömän hienoa ja vanhanliiton taktiikalla tehty eli CGI:tä ei juuri nähdä. Tämän lisäksi elokuvissa on kauhuelokuvista tuuta porukkaa vaikak millä mitalla kuten Kane Hodder, Robert Englund, Tony Todd, John Carl Buechler, Tom Holland ja R.A. Mihailoff. 

Alku on molemmissa elokuvissa vähän hidasta, mutta sitä on piristetty huumorilla joka ei mene liian ylitse mutta saa silti pari naurahdusta aikaiseksi. Piristävää oli myös tappelu kohtaukset joissa Crowley tappeli Tony Toddin ja R.A Mihailoffia vastaan jotka voi kauhufani tulkita esim. Crowley/Jason Vorhees VS Candyman VS Leatherface. 

Ilmanmuuta suosittelen kaikille lämpimästi enkä malta odottaa trilogian päätöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti