16.10.2013

The Burning (1981)Ohjaus: Tony Maylam
Pääosissa:  Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer

Yleensä huomioimatta jäävä tekele 80-luvun slasheribuumin ajoilta joka valitettavasti jäi isompien nimien kuten Friday the 13th ja Nightmare on Elm Streetin jalkoihin, se ei kuitenkaan tarkoita että kyseessä olis huono pätkä, päinvastoin.

Kuten mainitsin elokuva ilmestyi huonoon aikaan eikä saanut huomiota jonka ansaitsi, elokuvan tapahtumapaikka ja hahmot ovat hyvin samanlaiset kuten Friday the 13th mutta Crystal Laken sijasta meille esitellään Camp Blackfoot jonka leiriläiset päättävät kostaa leirin ilkeälle vahtimestarille joka tykkää pelotella ja pahoinpidellä leiriläisiä. Poikien harmiton pila menee kuitenkin reisille (kirjaimellisesti) ja herra Cropsey palaa elävältä muttei kuitenkaan kuole. Vuosia myöhemmin ja palovammoistaan selvinneenä mutta todella epämuodostuneena Cropsey tekee mitä kukatahansa tilanteessaan tekisi ja päättää mennä kostamaan kusipäisille junnuille jotka grillasivat hänet.

  

Elokuva alkaa toooodella hitaasti ja erästä nimetöntä huoraa lukuunottamatta punainen neste alkaa virrata vasta n. 50min kohdalla, välillä unohdin, että kyseessä oli kauhuleffa eikä teinidraamakomedia. Itse teinit eivät ole mitenkään erikoisia ja näyttelijäkaarti koostuu näyttelijöistä jotka olet ehkä nähnyt jossain muttet muista missä, poislukien Seinfeldistä tuttu Jason Alexander ja joistakin Woody Allanin pätkistä tuttu Brian Backer. Teinit käyttäytyvät kuten näissä elokuvissa aina eli harrastavat syntiä ja perseilevät minkä kerkeävät.  

Elokuva ottaa tuulta allensa kun teinit lähtevät kanoottiretkelle, ei mene kauaa kun kaulat katkeilevat ja kanootit katoavat jättäen teinit jumiin paikanpäälle. Elokuvan loppuosa onkin oikein menevää släsherikamaa ja mahtavan Tom Savinin erikoisefektit eivät koskaan jätä kylmille. Vasta n. 10min ennen lopputekstejä näämme Cropseyn naaman jonka herra Savini taikoi tyhjästä kolmessa päivässä ja eikös kaveri saa kirveestä päähänsä ja elokuva loppuu. 

TL;DR Arvio Elokuva on hyvin geneerinen slasheri ja alkaa todella hitaasti, jos tämä ei kuitenkaan haittaa kannattaa The Burningille antaa mahdollisuus, efektit ovat mainiot ja mukaan mahtuu myös sitä alastomuutta jota osasi odottaakkin. 

Vielä on Halloweeniin aikaa ja ensikerralla vilkaistaan vähän vanhempaa elokuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti