23.8.2012

Cabin in the Woods (2011)
Ohjaus: Joss Whedon
Pääosissa: Kristen ConnollyChris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams

Wau...ei voi muuta sanoa, välillä tulee näitäkin leffoja jotka räjäyttää tajunnan ihan täysin. Olen muutenkin suuri Joss Whedon (Avengers, Firefly, Buffy) fani, eikä mies ole juuri huonoa tuotosta tehnyt...paitsi se yksi jonka meni käsikirjoittamaan. Tämä leffa ei ehkä normaalille katselijalle ole mitenkään erikoinen, mutta kauhufanit löytävät varmasti raamatun-verran kauhu viittauksia ja jouduin itsekkin katsomaan leffan kahteenkertaan ennekuin huomasin suurimmanosan. 

En aijo kirjoittaa pitkää postausta siitä mitä leffassa tapahtuu, koska se pitää todellakin kokea itse. Lyhyesti elokuva alkaa kuin niin moni muukin kauhuelokuva kun Dana (Kristen Connolly) heiluu alushoususillaan ja angstaa ystävälleen Julesille (Anna Hutchison) professoristaan jonka kanssa oli peuhannut, paikalle saapuu myös loput sakista Curt (Chris Hemsworth)(Thor), katsojien suosikiksi välittömästi nouseva, teleskooppi/termos bongia heilutteleva pilvipää Marty (Fran Kranz) ja Holden (Jesse Williams). 


 


Porukka lähtee Curtin serkun omistamalle mökille jonnekkin perämetsään ja siellä alkaakin tapahtua. Taloa ohjaa maanalaisesta ohjaushuoneesta tiimi jonka tarkoituksena on mahdollisimman kivuliaasti päättää teinien päivät ja uhrata heidät Vanhoille. Yksi kerrallan teinit listitään kunnes jäljelle jää vain Dana ja eräs toinen jotka löytävät hissin maanalaiseen bunkkeriin ja päästävät kaikki siellä vankeina olevat otukset vapaaksi jotka vuorostaan teurastavat koko bunkkerin työntekijät. Mysteerinen täti (Sigourney Weaver) kertoo parille, että koska he eivät suostuneet uhrattavaksi, Vanhat heräävät aamuun mennessä ja tuovat mukanaan maailmanlopun.Eniten elokuvassa viittauksia on Evil Dead-elokuviin mutta mukaan mahtuu myös reilu lista muita mm. Hellraiser, IT, Hills Have Eyes, Anaconda yms yms. suurinosa otuksista on joko suoraan tai viitaammalla otettu jostakin kauhuelokuvasta/pelistä. 

TL;DR Arvio


Kauhuelokuvana Cabin in the Woods on ehkä 3½-4 pisteen arvoinen sillä se käyttää enemmän aikaa huumoriin ja viittauksiin kun itse pelotteluun, mutta lopulliset pisteet tulevat kutitenkin ideasta ja viihdyttävyydestä jonka kyseinen leffa tekee todellahyvin.

Hyvää elokuvassa on sen erilaisuus, huumori jota kylvetään vähän liiankin paljon mutta silti onnistuneesti ja tietysti kauhufania ilahduttavat viittaukset.

Huonoa oli tarinan kulku, tuntui kun 3/4 leffasta oli tunnelman kohotusta ja hauskuttelua ja lopussa kaikki tapahtui vähän liiankin nopeasti.

Mainittakoon lopuksi vielä elokuvan hauskat oheistuotteet joihin kuulluu teleskooppi bongi Ei kommentteja:

Lähetä kommentti