27.8.2012

Feast trilogia (2005,2008,2009)

  

  


Käsikirjoitus: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Ohjaus: John Gulager


Kuten yleensä trilogioiden kanssa, on tässäkin menty huonosta vain huonompaan. Feastin käsikirjoitus voitti Project Greenlight sarjan kolmannen kauden ja päätyi sen kautta elokuvaksi. Ainoan lohdun sain siitä, että elokuvan tuottivat vatipäät Ben Affleck, Matt Damon  surullisen kuuluisa Wes Craven parin muun lisäksi ja menettivät rahaa sen seurauksena. Alkuperäisen elokuvan jälkeen kaverukset Marcus Dunstar ja Patrick Melton kirjoittivat vielä pari väkisin suoraan DVD:lle väännettyä jatko-osaa jotka eivät vieneet "tarinaa" eteenpäin millään merkittävällä tavalla.

Elokuvat luokitellaan yleensä kauhu komedioiksi ja jos mauton seksihuumori naurattaa niin näistä saattaa saadakkin jotain irti muussa tapauksessa älkää missään nimessä edes ajatelko katsovanne. Arvostelen koko trilogian koska yhdestä osasta en saisi edes kolmea riviä tekstiä aikaiseksi.


 

Ensimmäinen osa alkaa keskellä ei mitään olevassa kapakassa ja elokuva tuhlaa ensimmäiset viisi minuttia esitellen jokaikisen hahmon ja sivuhahmon joista suurinosa kuolee seuraavan 15 minuutin aikana, näistä mukaanlukien veteraani sotilas, Jason Mewes ja huoranpenikka. Esittelyiden jälkeen ovesta sisään pamahtaa haulikkoa heilutteleva veren peitossa oleva kaveri jonka elokuva nimeää Sankariski, hän varoittaa etä autiomaasta on tulossa kovalla vauhdilla jotain ja heidän pitää sulkea baari. Sankari on ironisesti ensimmäinen joka kuolee ja hetken päästä sisään tupsahtaa sankarin vaimo Sankaritar josta Sankari ei maininnut mitään vaan päätti vain jättää tämän ulos kuolemaan. Hirviö/alien/demoni/mikäliet hyökkäävät jälleen ja lahtaavat puolet hahmoista samantien. Suurinosa elokuvasta seuraa hahmojen erittäin huonoa selviytymistä ja lopulta pakoa baarista, vain kolme hahmoa pääsee pakoon ja nämä haistattavat pitkät koko elokuvalle ja lähtevät pois sillä heitä ei jatko-osissa näy.Kakkososassa hahmoja on tullut lisää ja heistäkin miltei kaikki on tavalla tai toisella sekaisin päästään. Hiriviöt ovat siis siirtyneet baaristä läheiseen kylään, ainoa ensimmäisestä elokuvasta selvinnyt hahmo on huora joka pakeni baarista ja jätti muut kuolemaan, muista ihmiskilvistä mainittakoon prätkä muija, meksikolaiset luchadoret ja henkisesti jälkeenjäänyt kaveri jonka rikkoutunut kuulolaite pitää hirviöt loitommalla. Jälleen kerran hirivöt lahtaavat miltei kaikki hahmot raatelemalla ja raiskaamalla...kyllä hirviöt nylkyttävät niin naisia kuin miehiäkin ja uhrit synnytävät Alien-maisesti rintansa läpi hirviö/ihmis hybridin. Elokuva päättyy vähän liiankin selvään cliffhangeriin.Kolmas elokuva alkaa suoraan siitä mihin toinen jäi ja viimeisetkin henkiinjääneet lahdataan armotta, tässävaiheessa en enää jaksanut humalatilani takia seurata, mutta eipä tässä päätösosassa juuri mitään tapahtunutkaan. Elokuva päättyy vielä viimeiseen MITÄ VITTUA? kohtaukseen.

TL;DR Arvio

Kolme pistettä jaolla piste per elokuva. Tajusin kyllä, että elokuvia ei missään nimessä ole tarkoitus ottaa tosissaan ja sen huomaa alkukantaisesta käsikirjoutuksesta, mauttomasta huumorista mm. hirviöseksi, penis oven väliin yms yms.  Jos olet ylä-aste ikäinen teini jolla on viiden sekunnin keskittymiskyky saatat pitää näistä muussa tapauksessa älä tuhlaa aikaasi. Elokuvat on amatöörimäinen isojen poikien budjetilla ja laiteilla tehty ja olisi varmasti ollut parempi jos olisi tehty amatöörimaisesti. Jos tämä ei ole tarpeeksi, on trilogialle suunniteilla neljäs osa. 

Huonoa oli ihan liikaa enkä aijo luetella niitä

Hyvää sai etsiä aika urakalla, parhaimmat näyttelijät ja hahmot olivat baariruusu mummo jolla oli kaksi repliikkiä koko elokuvassa ja pettäjämies jonka pää seivästetään metalliputkella, tältä minustakin tuntui kun katselin elokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti