4.3.2013

Waxwork (1988)
Ohjaus: Anthony Hickox

Pääosissa: Zach Galligan, Deborah Foreman ja Jennifer Bassey

Kyseinen leffa tuli vasta vähän aikaa sitten tietoisuuteeni ja syystäkin sillä ohjaaja Anthony Hickox, Douglas Hickox:n poika ei ole juuri mitään mainitsemisen arvoista ole saanut aikaiseksi eikä tämäkään tuotos mitään karkkia ole.

Joukko ärsyttäviä teinejä saavat kutsun kaupunkiin juuri ilmestyneeseen vahakabinetin avajaisiin, pienen epäilyn jälkeen porukka pättää kuitenkin mennä paikanpäälle, vastassa heitä odottaa leivästikkin sanottuna ärsyttävä aksentilla puhuva kääpiö ja tämän vähä älyinen alainen. Kabinetin omistaja ja elokuvan pahis on kuitenkin herra nimeltä Lincoln joka esittelee mielellään teineille nähtävyyksiään kehottaen heitä katsomaan lähempää ja kun niin tekevät löytävät he itsensä esittelyiden kohtauksista.

Näihin kuuluvat esim. ihmissusi, dracula, muumio, zombeja, oopperan kummitus ja muita klassisia hirviöitä. Erikoisin näistä oli kuitenkin sadistinen Markiisi de Sade joka ei varmasti ollut mikään historian moraalisin hahmo, mutta outo ilmestys kabinetissa jossa kaikki muut hahmot ovat enemmän tai vähemmän kuvitteellisia.

 

 

Kaikki teineistä päätyvät esittelyiden uhreiksi paitsi Mark joka huomaa, että hänelle ei voi käydä pahoin jos hän uskoo että mitään ei voi tapahtua, joten hän pääsee pakenemaan esityksestä ja pelastaa tyttöystävänsä Sarahn pahan Markiisin kynsistä. Pari jää kuitekin Lincolnin ja tämän kätyrien kynsiin ja Lincoln pitää puheen siitä miten hän on saanut 18 historian julminta hahmoa eristetyä vahaan ja varasti niille kuuluvia artifacteja Markin isoisältä ja aikoo nyt syöttää hirviöille tarpeeksi sieluja että ne heräisivät ja tuhoaisivat koko maailman...kuullostaa tarpeeksi järkevältä eiköhän jatketa.

kaupunkilaiset kutienkin saapuvat paikalle juuri kun hirviöt heräävät henkiin ja tästä alkaakin ihmisten ja hirviöiden välinen Royal Rumble jossa molemmat puolet ottavat vahinkoa, tappelun keskellä Sir Wilfred ampuu Lincolnia joka putoo vaha-altaaseen ja koko kabinetti palaa maantasalle, sankarimme kuitenkin pakenevat ja kaikki päättyy onnellisesti...vai päättyykö?

Elokuvasta on myös jatko osa ja saman niminen peli joka on toisaalta elokuvaa PALJON brutaalimpi ja hieman paremmalla tarinalla.

TL;DR Arvio

Kyseessä ei ole mikään mestariteos, mutta pienestä budjetista huolimatta efektit ovat ihan meneviä ja kukapa ei halua nähdä klassisten hirviöiden lahtaavan typeria teinejä. Jatko osaa en ole jaksanut katsoa mutta kuulisin mielelläni sen arvion joltakin joka on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti