20.4.2013

Evil Dead (2013)
Ohjaus: Fede Alvarez

Pääosissa: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas ja Elizabeth Blackmore


Perjantaina 19.4 Tampereen Niagarassa Cinemadromen ansiosta suomen ensi illassa ollut remake ehkä yhdestä tunnetuimmista kauhuelokuvista veti koko salin täyteen saakka ja onneksi sain tilaisuuden olla yksi onnekkaista jotka pääsivät näkemään tämän hienon pätkän ennen sen oikeaa ensi iltaa.

Mia, kamppailee huumeaddiktiotaan vastaan ja neljän ystävänsä kanssa majoittuu lapsuutensa kesämökille selvitäkseen vieroitusoireista, ei mene viittä minuuttiakaan kun porukka löytää mökin lattiasta luukun jonka alta löytyy katosta roikkuvia kissanraatoja ja muovipussiin pakattu, piikkilangalla lukittu, ihmisen ihsota tehty kirja joka lienee kertovan miten suuri paha demoni päästetään vapaaksi. Kaiken järjen ja logiikan vastaisesti Eric päättää lukea kirjasta loitsun ja tästähän alkaa hulvaton goremättö jonka pääteeksi kaikki kaverukset päätyvät riivatuksi ja mullan alle, Mia kuitenkin selviää tapauksesta ja saa demonin myllytettyä takaisin helvettiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin....???

Voisin kuvailla tätä remakea alkuperäisen Evil Deadin ja Manaajan sekoitukseksi, suurinosa alkuperäisen elokuvan muistoisimmista kohtauksista on tässäkin pätkässä ja jotain uuttakin on tuotu mukaan joka oli piristävää. Hahmot olivat kaikki uusia, vaikka vanhoistakin elokuvista tuttujen Cherylin ja Prof. Knowbyn äänipätkiä kuullaan muutamassa kohtauksessa, itse koen tämän hyvänä ideana koska uusi Ash, kaunis poika Shiloh Fernandzin näyttelemänä olisi ollut jo liikaa. 

 
 

Kaikki elokuvan efektit oli tehty vanhan kaavan mukaan ja Raimin tunnetut kamerakuvakulmat olivat myös päässeet mukaan, eli yhtään CGI:tä ei tässä pätkässä onneksi nähty. Tarinaltaan Elokuva oli kehnohko riisuttu versio alkuperäisestä ja hahmot olivat kaikki persoonattomia nukkeja.

Voin silti lämpimästi suositella kaikille Evil Dead ja Manaaja faneille ja miksei myös uusille katsojille, mitään maailmaa mullistavaa ei kannata odottaa, mutta kyseessä on kuitenkin paras remake mitä olen pitkään aikaan nähnyt

TL;DR ArvioEi kommentteja:

Lähetä kommentti