7.9.2013

World War Z (2013)
Ohjaus: Marc Forster
Pääosissa: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

Kyseessä siis kaunispoika Brad Pittin tähdittämä elokuva joka kulkee samalla nimellä kun kirja..siihen yhteneväisyydet sitten jäävätkin. Elokuvaa ei voi kutsua edes adaptaatioksi, koska zombien lisäksi sillä ei ole mitään yhteneväistä kirjan kanssa, mutta sukelletaampa tarkemmin tämän geneerisen ripulikasan uumeniin.

Elokuva alkaa kun kaikki muutkin samanlaiset zombitoimintaleffat, kun oaska lentää tuulettimeen lähdemateriaalin kanssa. Zombit alkavat myllyttää philadelphiaa jossa entinen YK:n työntekijä Gerry Lane (Brad Pitt) viettää arkiaamua perheensä kanssa, Gerry kaiken kaaoksen keskellä huomaa kauhukseen kuinka pureman saanut uhri muuttuu alle kymmennessä sekunnissa, Gerry perheineen pääsee pienen kauppareissun jälkeen turvaan läheiseen kerrostaloon jossa he piilottelevat toisen perheen kanssa odotellen Gerryn pomon lähettämää helikopteria. 

 

Helikopteri vie perheen merellä sijaitsevalle laivastolle jossa hän saa vaihtoehdon joko lähteä ramppaamaan ympäri maailmaa etsien tietoa miten virus levisi tai saada monoa persuksiin ja joutua takaisin Phillyn kaduille kuolemaan. Gerry siis hyvästelee perheensä ja lähtee maailman ainoan toivon, nuoren virologin kanssa eteläkoreaan. Virologi yllätys yllätys kuolee ennenkuin pääsee edes ulos lentokoneesta ja Gerry SEAL-ryhmän kanssa piiloutuu sotilastukikohtaan josta he löytävät "ensimmäisen uhrin" ja tämän tutkimusryhmän poltettuna, vankilasta löytyy myös entinen CIA:n agentti joka repiessään hampaitaan irti kertoo miten Jerusalem on vuosisatojen ajan rakentanut ympärilleen suuria seiniä ja ovat saaneet urakan valmiiksi juuri sopivaan aikaan. 


Gerry siis lentää seuraavaksi pyhään kaupunkiin joka näyttää olevan hyvässä kunnossa, zombit ovat seinien ulkopuolella ja elämä jatkuu sisäpuolella. Ei toki mene kauaa kun zombit kiipeävät massoittain seinien yli ja taas sankari saa paeta henkensä edestä, siinä samassa hän huomaa miten zombit jättävät nuoren syöpäpotilaan täysin huomioimatta. Gerry pakenee naissotilaan Segenin kanssa lentokoneella jonka määränpää on Englanti, kesken lennon alkaa kuitenkin virus levitä lentokoneessa ja pilotit päättävät tehdä pakkolaskun. Gerry haavoittuu ja Seganin kanssa hän laahustaa W.H.O:n tutkimuslaitokselle jossa selvinneiden tutkijoiden kanssa hän tulee päätökseen, että virus ei voi /halua tartuttaa ihmistä joka ei ole terve, eli käytännössä Gerry tartuttaa itsensä kuolettavalla viruksella ja zombit jättävät hänet rauhaan.

Elokuva päättyy kun tiedemiehet kehittävät ns"naamiointiaineen" jotta taistelu zombeja vastaan voi jatkua, Gerry palaa iloisena perheensä luo alaskaan.

Kuten jo mainittu elokuva ei liity MITENKÄÄN kirjaan, joka koostuu lähinnä haastatteluista ja näkemyksistä miten zombisota vaikutti ihmiskuntaan eri ihmisten näkökulmasta.

TL;DR Arvio


Kyseessä siis erittäin geneerinen hollywood-zombi-räiskintä-elokuva joka on nähty jo miljoonaan kertaan. Muutamaa hyppypelästystä lukuunottamatta ei elokuvassa ole edes kauhutunnelmaa vaan se on korvattu päättömällä juoksulla ja aamuskelulla. Bradd Pitt:kään ei tuo pöydälle mitään uutta vaan näyttelee tyypillistä sankaria joka vain haluaa perheensä luo. 

Toimintaelokuvana ihan menevä, kauhuna ei lähellekkään. Ensikerralla arvostelussa kauan odotettu Hatchet-sarjan kolmas osa. 


1 kommentti:

  1. Minun oli vaikea ottaa tätä tosissaan juuri tuon kuvassakin näkyvän efektin vuoksi jossa zompparit rynnivät toistensa päälle kasvaen nyppylästä vuoreksi. Idea oli kiva, mutta enemmän se oli hassu kuin uhkaava.

    VastaaPoista